Наукові конференції України, Інновації молоді в машинобудуванні 2020

Розмір шрифту: 
Вплив ультразвукової кавітації на життєдіяльність мікроорганізмів
Д. О. Мирошник, І. А. Гришко, А. І. Зілінський, О. С. Галецький

Остання редакція: 2020-05-18

Тези доповіді


Досить важливою проблемою сьогоднішнього дня є наявність мікроорганізмів. Вони існують будь-де та завжди, та є не бажаними при різних видах виробництва. Через ескалацію забруднень, світові запаси чистої води стають серйозними загрозами, і для більшості країн наявність питної води можна прираховувати до розкоші. Тому впровадження утилізації стічних вод та забезпечення бездоганних джерел питної води стають все більш важливими. Збільшення світового населення також призводить до збільшення споживання їжі. Завдяки цьому все більше уваги приділяється виробництву якісної їжі. Це означає, що збереження їжі з точки зору поживних, а головне безпечних для споживачів від різних видів вірусів та бактерій. В моїй статті було проведено дослідження на рахунок того, як впливає ультразвукова кавітація на різні види мікроорганізмів. Було розглянуто які ефекти виникають при кавітації, та її вплив на різні види мікроорганізмів. Було досліджено, що ультразвук досить ефективно впливає на мікроорганізми, та вони стають більш чутливими та подразливими. В ході майбутніх досліджень, буде необхідно точно дослідити взаємодію кавітації з мікроорганізмами, для того щоб підвищити ефективність та порівняти її.